02
Jun
2012

Seger i Swedish GT på Anderstorp

Det blev en totalseger samt en andraplats i GTB-klassen för WestCoast Racings båda BMW i Swedish GT-racet på Anderstorp. I toppen var Fredrik Lestrup och Martin Öhlin helt överlägsna och vann totalracet och GT3 Cup-klassen. Fredrik Lestrup tog starten från pole position och behöll ledningen ut på det andra varvet. Trots två omstarter bakom säkerhetsbil var han ohotad och kunde lämna över bilen i ledning till Martin Öhlin.
– Uppgiften var att vinna och det gjorde vi, konstaterade Lestrup. Tyvärr försvann Behrens i R8:an, det hade kunnat bli en bra fight annars och han gjorde en väldigt bra start. Nu blev det ett litet händelselöst race för oss och min stint blev lite sönderhackad med två omstarter och få riktiga tidsvarv. Vi tog hem segern och den här helgen var också ett bra genrep inför nästa helg då vi kör GT Masters på Sachsenring.

Efter drygt halva racet tog Martin Öhlin, som just kört klart TTA-racet innan, över bilen i det obligatoriska depåstoppet och han behöll ledningen i mål.
– Det var väl inte så värst jättespännande, sa Martin efteråt. Fredrik lämnade över bilen i ledning och jag hade inte så mycket annat att göra än att ta bilen i mål. Även om det inte var så spännande är det ändå alltid kul att vinna och det var uppgiften idag.

Om det inte var så spännande i toppen så var det desto mer spännande i kampen om pallplatserna i GTB-klassen. Chris Midmark och Anders Holmberg hade där en fight hela loppet igenom med en Ginetta och en Porsche. Kampen inleddes av Anders Holmberg som tog starten och höll andraplatsen i en stint han kände blev lite sönderryckt av två omstarter bakom säkerhetsbil.
– Det var svårt att komma in i rytmen och det blev lite hackat med två omstarter men farten var ändå bra, sa Anders. Jag kunde hålla oss kvar i kampen om tätplaceringarna i klassen och sen gjorde teamet ett bra taktiskt val när vi gjorde depåstoppet väldigt tidigt precis efter en omstart. Jag är nöjd med att jag kunde hålla oss kvar i matchen och lämna över till Chris i en bra position.

Därefter tog Chris Midmark över och han hade en rejäl fight med klassledande Ginettan och en Porsche i samma klass. En fight som häll i sig in mot det sista varven där Chris Midmark kunde säkra en andraplats.
– Vi måste vara nöjda med andraplatsen men nu har man fått smak för topplatsen på podiet, sa Chris efteråt. Jag hade en riktigt rolig fight med Porschen som väckte gamla go-kart minnen. Tyvärr gav det Ginettan en lucka som han kunde bevaka så segerchansen försvann tyvärr där. Vi hade tempot för seger idag och vi fick köra igenom ett helt race och det är jag väldigt nöjd med och vi tog också viktiga poäng i mästerskapet där Porschen just nu är främsta motståndaren. Det var också kul att kunna bjuda på en spännande GT-fight också. Nu laddar vi om och förstaplatsen känns ännu mer lockande.

Resultat, Swedish GT Anderstorp

Newsletter

Fill in your E-mail address to get the latest news directly to your inbox.

Lestrup Magazine

Click below to download the latest issue of Lestrup Magazine!Go to the magazine
<

Latest pictures