30
May
2012

Fredrik Lestrup och Martin Öhlin i GT-race för WestCoast på Anderstorp

Till helgen gör GT3 Cup entré i Swedish GT och WestCoast Racing kommer till start med teamets BMW Z4 GT3 som man normalt tävlar med i tyska ADAC GT Masters. På Anderstorp kommer bilen köras av Fredrik Lestrup som är en av teamets två ordinarie förare i ADAC GT Masters och Martin Öhlin som dubblerar i helgen med både TTA och Swedish GT.
– Jag ser fram emot att dela bil med Martin, säger Fredrik. Vi känner varandra väl men har aldrig varit teamkamrater förut så det kommer att bli roligt och jag tror vi kommer arbeta bra ihop.

Fredrik vann Swedish GT-mästerskapet ifjol efter fyra segrar på fyra race och på Anderstorp vann han tillsammans med Fredrik Larsson. Han ser fram emot att vara tillbaka på Anderstorp och tror också det är ett bra tillfälle för teamet att förbereda sig inför den tredje deltävlingen i tyska GT Masters som körs på Sachsenring nästa vecka.
– Vi får en bra chans att tillsammans med Daniel (Rahm, chefsingenjör) testa olika inställningar och fintrimma bilen inför Sachsenring. Det är också roligt att köra på hemmaplan igen och Anderstorp är en bana som passar den här bilen bra. Även om det här är ett bra testtillfälle inför Sachsenring så satsar vi självklart också på att köra hem segern. Jag ser fram emot helgen och det är alltid nyttigt att köra mycket racerbil, avslutar Fredrik.

Martin Öhlin ser också fram emot helgen och att åter köra Z4:an som han sist körde för ett år sedan, även då på Anderstorp och han ser inga problem att dubblera med både TTA och GT i helgen.
– Fredrik kommer att köra lite tester innan och jag ser inga problem att hoppa in i bilen efter TTA och dubblera, säger Martin. z4:an är en kul bil att köra och det är alltid kul att köra mycket. Det ser ut att bli ett stort startfält i GT i helgen vilket är roligt och jag ser fram emot att dela bil med Fredrik. Det kommer att gå fort i helgen.

Swedish GT inleder tävlingshelgen på Anderstorp Raceway på fredag med test 11.55, följt av kval på lördag 10.30 och den en timme långa tävlingen som startar 16.00. Utöver att själv köra i GT i helgen kommer Fredrik Lestrup även vara förarcoach och teamkoordinator åt Chris Midmark och anders Holmberg i WestCoast Racings BMW M3 GT4 som också deltar i helgens Swedish GT.

Startlista, Swedish GT Anderstorp:

GTA

#1 IKC Scuderia Autoropa Ferrari 458 Challenge
#2 IKC Scuderia Autoropa Ferrari 458 Challenge
#3 IKC Scuderia Autoropa Ferrari 458 Challenge
#4 IKC Scuderia Autoropa Ferrari 458 Challenge
#11 Euroracing Ferrari 430 GT
#14 Flash Engineering Porsche 997 Cup
#21 Ricknaes Motorsport Porsche 997 Cup
#22 Westlife Racing Porsche 997 Cup
#23 Westlife Racing Porsche 997 Cup
#35 Stålknapp Motorsport Porsche 997 Cup
#99 Mattssons Fasteners Chevron GR8

GTB

#13 Flash Engineering BMW M3 GT4
#15 Naverviken Porsche 996 Cup
#41 Team BR Motorsport Aston Martin Vantage GT4
#43 BMW Dealer Team WestCoast Racing BMW M3 GT4
#46 Magic Racing Ginetta G50 GT4
#50 Euroracing Ferrari 360
#77 Performance Center Syd Ford Mustang GT4
#90 Förenade Racing BMW M3 GT4
#91 AXN Endurance Racing Porsche 996 Cup
#93 Ginetta Team Norway Ginetta G50
#94 Ginetta Team Norway Ginetta G50
#95 Ginetta Team Norway Ginetta G50

GT3 Cup

#01 WestCoast Racing BMW Z4 GT3
#03 Alfab Racing Audi R8 LMS

Newsletter

Fill in your E-mail address to get the latest news directly to your inbox.

Lestrup Magazine

Click below to download the latest issue of Lestrup Magazine!Go to the magazine
<

Latest pictures