22
May
2012

Klasstrea i 24-timmars trots problemfylld tävling

Fredrik Lestrup och Besaplast Motorsport blev trea i SP4T-klassen trots en 24-timmarstävling på Nürburgring fylld med mekaniska problem. Fredrik Lestrup var anmäld till teamets båda bilar men teamets MINI bröt redan på andra varvet när den blev påkörd av en Aston Martin och skadades så svårt att det var färdigkört direkt. Därmed återstod teamets Audi TT-RS som Fredrik var en av de ordinarie förarna på.

Tävlingen inleddes starkt och efter att Fredrik kört andrastinten var man uppe på en 28:e plats totalt. Man låg dessutom tvåa i klassen och hade tagit in mycket på klassledarna. Därefter vände loppet för teamet som först tappade mycket tid i depån när man tvingades byta ut en trasig styrväxel. Därefter tillkom problem med bränsleinsprutningen, problem som man aldrig fick bukt med under resten av tävlingen. Teamet tvingades gå i depå och tanka vart fjärde varv och med det försvann chanserna till en topplacering. Mot slutet blev problemen värre och man tvingades stå i depå de sista två timmarna innan teamchefen Franjo Kovac körde bilen över mållinjen. Det blev en 88:e plats totalt och tredjeplats i klassen efter att flera andra klasskonkurrenter också fått problem.
– Det är självklart inte det resultatet vi hoppades på men det här är också typiskt för 24-timmars på Ringen, säger Fredrik. Det är nog det tuffaste 24-timmarsloppet man kan köra och både förare och bilar slits hårt. Det var tråkigt att vi hade så mycket problem för trots att vi tog det väldigt lugnt i starten kunde vi klättra snabbt och vi var konkurrenskraftiga. Men så är det här, det var ett galet race i år och många hade problem så vi är långt ifrån ensamma och trots alla bekymmer gick vi i mål och slutade på pallen i klassen.

Trots att en av de två bilarna Fredrik skulle köra utgick redan i starten blev det ändå mycket körning. Av teamets totalt 114 körda varv i tävlingen körde Fredrik 42 varv vilket motsvarar över 120 mils racing. Fredrik körde bland annat en dubbelstint och en trippelstint under natten och morgontimmarna.
– Det var en ordentlig genomkörare och det blev över en säsongs tävlande på 24 timmar. Bilen var fantastisk att köra när den fungerade och det gick att hålla ett högt tempo. Det är en stor utmaning att köra så mycket här men jag är väldigt nöjd med min egen insats. Nattstinterna var både roliga och svåra och även fast jag fokuserade på att köra säkert var varvtiderna väldigt bra. Tekniska problem är tyvärr sådant som också hör till och den här gången drabbades vi. Vi var värda mer men vi glädjs åt att ha tagit oss i mål med en hel bil och i topp 3 i klassen. Nu är jag minst sagt uppvärmd och laddar om för GT Masters på Sachsenring, avslutar Fredrik.

Nästa körning för Fredrik Lestrup är ADAC GT Masters på Sachsenring 7-9 juni för WestCoast Racing.

Totalresultat, 24-timmars Nürburgring

Newsletter

Fill in your E-mail address to get the latest news directly to your inbox.

Lestrup Magazine

Click below to download the latest issue of Lestrup Magazine!Go to the magazine
<

Latest pictures