15
May
2012

Fredrik Lestrup kör dubbelt i 24-timmars på Nürburgring

Det intensiva tävlingsschemat för Fredrik Lestrup fortsätter. När det i helgen är dags för det årliga och klassiska 24-timmarsloppet på Nürburgring är Fredrik Lestrup på plats för sitt andra 24-timmarsrace på fruktade Nordschleife. Fredrik Lestrup som till vardags kör för WestCoast Racing i tyska ADAC GT Masters ska i helgen köra för tyska Besaplast Motorsport.
– 24-timmars på Nürburgring är en av de riktiga klassikerna i motorsport och en stor upplevelse att köra, säger Fredrik. Det här blir mitt andra 24-timmars på Nordslingan och jag har fått ett fint förtroende av Besaplast Motorsport att köra båda deras bilar i tävlingen. Jag ser verkligen fram emot helgen, det är en helt galen tävlingshelg över fyra dagar med ett race som inte liknar något annat.

Den här gången väntar en stor utmaning. Besaplast Motorsport kommer till start med två bilar, en Audi TT RS och en MINI Cooper John Works S, som Fredrik under våren har hjälpt teamet ställa in för det här racet. Han kommer att köra båda bilarna under racet, en stor och såväl mentalt som fysiskt krävande utmaning.
– Ända sedan 24-timmars i Dubai har jag haft en bra kontakt med teamet och de bad mig hjälpa dem att ställa in bilarna till det här loppet. Det är ett stort förtroende att bli ombedd att köra båda bilarna och det kommer att vara väldigt tufft. På den kanske mest krävande banan av alla ska jag hoppa mellan två olika biltyper och köra mycket under 24 timmar. Det kommer att ställa stora krav på mig och det blir en fantastisk utmaning att tackla och en nyttig erfarenhet för mig som förare.

Fredrik kommer huvudsakligen att köra teamets helt nya Audi TT-RS, en bil byggd av Audi Sport som Fredrik satt i för första gången för ett par veckor sedan i genrepet inför 24-timmars. Han kommer att dela bilen med teamchefen och ägaren Franjo Kovac, tidigare DTM-mästaren Kurt Thiim och Martin Tschornia. Teamets MINI kommer bland annat att köras av de två MINI Challenge-förarna Jürgen Schmarl och Steffi Halm.
– Audin är riktigt snabb och kan med lite tur och rätt förutsättningar faktiskt utmana om topp-20 totalt i racet. Bilen är helt ny för teamet så vi hoppas först och främst på att köra igenom hela racet. Självklart siktar vi högt och en klasseger vore fantastiskt men det vore en seger bara att gå i mål. MINI:n känner teamet till betydligt bättre och där har vi riktigt goda chanser att slåss om klassegern totalt. Det kommer att bli en spännande helg, och det är extra kul att den här helgen dela bil med tidigare DTM-stjärnan Kurt Thiim.

Följ Fredrik Lestrup i 24-timmars

På Fredrik Lestrup Racings facebooksida www.facebook.com/FredrikLestrupRacing kommer rapportera att läggas ut löpande under tävlingen.

Startnummer och bilar, Besaplast Motorsport:

Audi TT-RS:  116, Klass SP4T,  Besaplast Racing Team 1
MINI Cooper John Works S: 144, Klass SP2T,  Besaplast Racing Team 2

Tidsschema, 24-timmars på Nürburgring: www.24h-rennen.de/uploads/media/Zeitplan_2012.pdf

Startlista, 24-timmars på Nürburgring: www.24h-rennen.de/uploads/media/24h_Starterliste_12_05_10.pdf

Livetiming: http://www.24h-rennen.de

Film från VLN 4-timmars, Genrep inför 24-timmars

Newsletter

Fill in your E-mail address to get the latest news directly to your inbox.

Lestrup Magazine

Click below to download the latest issue of Lestrup Magazine!Go to the magazine
<

Latest pictures