16
Oct
2010

Summering av mitt racingår 2010

Det var ett tag sen jag uppdaterade min hemsida och jag har minst sagt haft fullt upp!

Sen jag körde med Westcoast Racing på Knutstorp har jag hunnit med en jäkla massa, inte bara mitt heltidsjobb på ett gymnasium i Stockholm utan också två racehelger i MINI Challenge, en hel eventvecka på Barkarby flygfält, ett fem timmars race på Mantorp med vår egenbyggda BOPEL, licensdagar på Oschersleben i Tyskland, se STCC finalen samt ett 12 timmars race på Mantorp med mina sponsorer i sin MINI Challenge bil.

Att få ihop en budget till en racingsäsong kräver hårt arbete och det gäller att aldrig ge upp och ständigt hitta nya sätt att fylla pengapåsen på. Tyvärr handlar det allt för mycket om pengar i den här sporten men på något konstigt sätt blir allt jobb och slit värt det när man väl sitter där i racerbilen.

Säsongen 2010 är nu slut för min del, jag har inga fler race inplanerade och jag ser redan fram emot 2011.

Jag är nöjd med året!
I MINI Challenge slutade jag återigen 6:a i mästerskapet vilket inte var som jag tänkt men på 8 racehelger hade jag 7 pallplaceringar och låg långt in i säsongen 2:a i mästerskapet. Jag hade alla förutsättningar för en topplacering men det föll på lite bromsproblem under finalhelgen och ett dåligt race 2 på Oschersleben 2 veckor innan.
Men det känns ändå bra, jag har fått otroligt bra kontakt med mitt MINI team och vi har haft riktigt kul hela året.

Jag har också kört en testdag med BMW:s nya Z4 GT3 på Nürburgring med Schubert Motorsport och var direkt snabb.
Bilen är helt otrolig och jag fick under året också en möjlighet att köra en tävling i Sverige med WestCoast Racing på Knutstorp i en likadan bil. Vi vann tävlingen och jag fick ytterligare bra kontakt med ett team som jag hoppas kan leda till något nästa år.

Vad händer nästa år då?
Självklart vill jag kliva några steg på min ”karriärstege” och göra någonting nytt.
Mitt primära mål är att köra GT bil internationellt men samtidigt köra så mycket som möjligt och jag gör gärna ett 4:e år i MINI Challenge.
Jag vill också utveckla mitt eget företag och anordna mer event och aktiviteter.

Det känns lite som att hålla tal men jag måste bara passa på att tacka alla som gjort året möjligt: Familjen Jensen, ALLBA Kapitalförvaltning, SKLAB, Infostorm, Team Caisley International, WestCoast Racing och Schubert Motorsport mfl…

Nu väntar lite mer aktiviteter innan året är slut, vi drar igång med vår gokartserie IDCC den 26:e oktober, vi kör en 6h tävling på Mantorp i november och några eventdagar.

Nu börjar också arbetet på riktigt för 2011 och jag återkommer snart med detaljerade planer!

/Fredrik Lestrup

Newsletter

Fill in your E-mail address to get the latest news directly to your inbox.

Lestrup Magazine

Click below to download the latest issue of Lestrup Magazine!Go to the magazine
<

Latest pictures