04
Aug
2010

Två tredjeplatser på Brno i Tjeckien

Efter sommaruppehållet körde vi i helgen igång säsongens andra halva på Brno i Tjeckien.

Jag har aldrig tidigare kört på banan som ligger två mil från centrala Brno, vi försökte under sommarveckorna få till ett test men lyckades aldrig.

Jag låg inför helgen på andra plats i mästerskapet och det var nu viktigt att jag höll mig på topp-placeringar för att inte halka ner i tabellen.

Jag började helgen med att gå ett varv runt banan för att få en känsla av den och skapa mig ett litet hum om spårval osv. Helgerna börjar alltid med ett 30 minuters träningspass och detta var allt jag hade på mig att lära mig banan och ställa in bilen efter dess karaktär.

Jag lyckades bra, redan på mitt andra flygande varv på träningen körde jag på topptider och slutade passet på tredjeplats.

Jag var hoppfull till kvalet, jag kände mig trygg med spårval och visste att vår setup skulle funka bra med nya däck.
Jag fick till ett kanonvarv som räckte till andra startplats för race 1, inte illa för att aldrig ha kört på banan tidigare plus att jag hade 25kg straffvikt i bilen för mina pallplatser de tidigare racen.

Race 1 blev inte som jag hoppats på, jag gjorde en dålig start och halkade för en stund ner en bit i fältet men tog mig ändå tillslut imål som trea.
Jag var inte nöjd efter racet, jag hade fart nog att kunna vinna racet men Brno är väldigt svår att köra om på eftersom kurvorna är så snabba. Det finns ingen riktig inbromsning där man kan ta sig förbi utan det gäller att vänta på de andras misstag. Men vi som kör i toppen i serien är otroligt jämna och misstagen är få!

Race 2 gick bättre, jag gjorde en bättre start från min fjärde startruta och tog en placering och slutade trea igen.

Två tredjeplatser är väldigt bra resultat för min mästerskapsjakt, jag ligger nu trea endast en poäng från andraplatsen. Ledaren har fått en liten lucka i tabellen på drygt trettio poäng, men vinst i ett race ger trettio poäng så vad som helst kan hända.

Jag har nu stått på pallen vid sex av nio race mitt mål är att fortsätta såhär, jag skall ta det här mästerskapet iår!

Nästa race är på Nürburgring med Oldtimer Grand Prix om två veckor och jag kommer då ha hela 45kg straffvikt i bilen men jag skall visa att det går att köra fort ändå!

/Fredrik Lestrup

Newsletter

Fill in your E-mail address to get the latest news directly to your inbox.

Lestrup Magazine

Click below to download the latest issue of Lestrup Magazine!Go to the magazine
<

Latest pictures