21
Jul
2009

En annorlunda MINI Challenge-helg tillsammans med F1

Det har nu gått en dryg vecka sen jag kom hem från senaste racet i MINI Challenge, vi var precis som varje år under en tävlingshelg supportserie till Formel 1.
Formel 1 är i sig en väldigt speciell upplevelse och har man aldrig varit på plats och sett spektaklet rekommenderar jag starkt att åka till ett race för att verkligen förstå hur stort och extremt det verkligen är.
För mig var det min andra F1-upplevelse då vi förra året körde tillsammans med F1 på Hockenheim.

Att vara supportserie till racingens kungaklass är lite speciellt, på flera sätt. Först och främst för att vi som förare och de personerna vi har med kommer oerhört nära F1. Mycket närmare än vad man gör som vanlig publik eller tom. VIP-gäst hos F1-teamen.
Tex. när vi kör kval eller race får våra gäster följa med in i bandepån och se racet från F1-teamens depåstands. Vill man kan man också ta några steg in i teamens boxar och klappa på F1-bilarna. Närmare än så här tror jag inte man kan komma som vanlig dödlig.

En nackdel med att köra med formel 1 är att vi inte får så mycket tid på banan. Tex. Kör vi ingen träning under F1-helgerna utan kval direkt i 20 minuter.

Kvalet för mig gick inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag visste att vi hade en bra setup och jag körde några varv på använda däck innan jag satte på ny för att sätta mitt varv. Väl ute på de nya däcken satte jag på första varvet 3:e bästa tid och hade mer att ge varv 2. Tyvärr flyttade inte en långsammare bil på sig i sista kurvan ut på start och mål och jag var tvungen att köra om, detta gjorde att jag tappade mycket tid på varvet men det räckte ändå till 2:a tid. 17 hundradelar efter 1:an. Lite surt men jag visste att jag hade tagit pole utan denna omkörning.

I race 1 gjorde jag bort mig totalt i starten och tappade 5 bilar redan innan kurva 1. Jag fick för mycket hjulspinn och kom iväg dåligt. Jag höll mig på 7:e platsen hela vägen i mål. Jag var väldigt missnöjd med min start och att jag inte fick utdelning för mitt bra kval, efter racet fick en förare framför mig tidstillägg för gening och detta betydde att jag blev 6:a i racet och hade pole inför morgondagen.

Söndagen blev en blöt historia.
Som supportserie till F1 får man gå upp tidigt, vi hade till race 2 lineup kl 07:55 och racet gick 08:15. Jag tog mig i alla fall väl upp ur sängen och möttes av spöregn och kallt väder. Nu gjorde jag en bättre start men tappade ändå 2 bilar på första varvet, sen hade jag ingen fart alls i bilen och tappade fler och fler. Jag kom tillslut imål som 7:a. Inte bra alls med tanke på att jag startade i pole.

Lite så här har min säsong varit i år, jag har varit väldigt snabb och kvalat i toppen hela tiden men jag har inte lyckats knyta ihop det i racen.

Det kommer nu bli ändring på detta, vi har fortfarande 4:a racehelger kvar och mitt fokus nu är att vinna race och plocka poäng .
Jag ligger 9:a i mästerskapet och det är fortfarande många poäng att slåss om.

Nästa race är den 6-8 augusti på Nürburgring igen och då skall jag stå högst upp på pallen.

Tack alla som stödjer mig i mitt tävlande!

/Fredrik Lestrup

Newsletter

Fill in your E-mail address to get the latest news directly to your inbox.

Lestrup Magazine

Click below to download the latest issue of Lestrup Magazine!Go to the magazine
<

Latest pictures