23
May
2009

Årets andra racehelg på Silverstone

MINI Challenge – Racerapport, deltävling 4, Silverstone (support till MINI UNITED)

Efter att ha startat som 8:a i helgens andra race på i MINI Challenge på Silverstone slutade Fredrik Lestrup på samma position.

”Det hände inte så mycket i racet. Jag blev omkörd av min teamkompis Olvier Metz i början av racet men återtog placeringen ganska omgående. Under resterande varv jagade jag Thomas Jäger(gårdagens vinnare), men det är näst intill omöjligt att ta sig om i toppen på MINI Challenge. I gårdagens race körde topp tio på samma tiondel på sitt snabbaste varv, vilket förklarar hur svårt det är att ta sig förbi om du inte chansar”, säger Fredrik på telefon efter andra racet.

”Jag har farten men har inte riktigt fått till det än. Trejdeplatsen i kvalet var början på något bra, men eftersom jag hade ögonen på mig från domarna sedan premiären på Hockenheim var jag en av de första som blev bestraffade. Men jag har iallfall tagit poäng i alla race hitills, vilket är mer än vad jag hade gjorde i början på förra året, då jag vid flera tillfällen blev stående vid sidan av banan”, avslutar Fredrik som kör nästa race i MINI Challenge första helgen i juni 5-7.

| Lestrup.nu

MINI Challenge – Racerapport, deltävling 3, Silverstone (support till MINI UNITED)

I det första av helgens två race på Silverstones långa bansträckning slutade Fredrik Lestrup som besviken 8:a.

Under kvalet till första racet lyckades Fredrik nå en framskjuten 3:e placering. Tyvärr blev han nerflyttad till 7:e startposition beroende på att domarna ansåg att han, precis som flera andra förare, genat över en vit linje längs banan. Efter att tidigt avancerat till en 6:e plats i racet, en position som hade givit honom pole position i andra racet, tvingades han väja för en konkurrent som var på väg att köra in i sidan på honom.
”Det var inte en schysst manöver. Hade jag inte väjt så hade vi båda två antagligen fått bryta racet. Tyvärr tappade jag en plats till i samband med detta och kom i mål som åtta”, säger en besviken Fredik på telefon från England.

I morgondagens andra race startar Fredrik från 8:e startposition.

| Lestrup.nu

Newsletter

Fill in your E-mail address to get the latest news directly to your inbox.

Lestrup Magazine

Click below to download the latest issue of Lestrup Magazine!Go to the magazine
<

Latest pictures