19
Apr
2008

Premiären

Wow, det här var kul!

Det har regnat hela morgonen och idag skulle det verkligen bli helt andra förutsättningar än på kvalet! Regnet upphörde dock vid lunch strax innan vi skulle köra vårt första race och eftersom vi har det ganska varmt här torkade benan upp ganska fort. Precis innan start gällde det då att välja rätt lufttryck, däck och inställningar utifrån förutsättningarna. Teamet hade en strategi som vi trodde starkt på.

Jag gjorde en dålig start och kom iväg som 12:e bil från 9:e startplats, men efter ungefär 6 varv började vår strategi att göra utslag. Jag och en teamkompis var då snabbast med nästan en sekund på banan och kunde köra upp oss genom fältet.

Det är verkligen stor skillnad på racingen internationellt och hemma i Sverige. Här är banorna stora, startfälten ännu större och med seriens jämna bilar är det verkligen jämt! Minsta misstag och man tappar 2-3 billängder.

Jag har aldrig varit med om något liknande, stundtals var vi 3-4 bilar i bredd genom vissa kurvor! Helt sjukt! Men otroligt ballt!

Efter 14varvs körning slutade jag på en 4:e plats. Teamkompisarna slutade: 3:a, 5:a och 15:e!

Till race 2 som körs vid 12:00 imorgon vänder man på de 6 första från race 1 och det betyder att jag startar 3:a!

Det är viktigt att plocka poäng för mästerskapet och jag är nöjd med att komma 4:a efter att ha startat 9:a.

I morgon gäller det att komma i mål och kanske t o m på en pallplats!

Hörs!

/Fredrik Lestrup

Newsletter

Fill in your E-mail address to get the latest news directly to your inbox.

Lestrup Magazine

Click below to download the latest issue of Lestrup Magazine!Go to the magazine
<

Latest pictures