18
Apr
2008

Racehelg 1 på Hockenheim

Nu sitter jag på hotellet och solen är på väg ner. Vi har idag kört en halvtimmes träning och en halvtimmes kval. Vi är totalt 33 bilar och det är riktigt jämt! Vi skulle egentligen varit 36 bilar men 3 förare lyckades skrota sina bilar ordentligt under torsdagen då vi körde några pass fri träning. Det var tyvärr seriens båda Gästbilar, startnummer 1 och 2, den 3:e som skrotade var pappa till den inbjudna tjejen som körde ena gästbilen. Trist!

Den fria träningen i morse var den första gången som vi i serien kunde mäta oss mot varandra, nya bilar, nya förare och för mig en ny bana.
Jag lyckades inte få till bättre än 13:e tid, 1,4 sekunder efter snabbaste förare. Vi är fyra bilar i teamet och vi hade olika setuper på alla bilar för att jämföra. En av mina teamkompisar var 4:e snabbast och min setup skiljde sig mycket från hans. Eftersom alla bilarna i serien är identiska är det extremt viktigt att få till setupen. En tiondel kan vara 5 placeringar.

Till kvalet såg det ljust ut, vi gick alla i teamet ut med ungefär samma setup som den snabbaste i teamet från träningen. Första varven gick vi ut på gamla däck och jag hade 4:e plats när jag gick in i depå för att sätta på nya däck.

Nya däck skall göra stor skillnad under de första 3 varven men vår setup stämde inte alls med det nya däcken och jag körde långsammare med dem än med de gamla. Inte bra alls! Jag slutade i alla fall på 9:e plats med mina gamla däck. Mina teamkompisar slutade: 8:a, 12:a och 23:a.

Imorgon kör vi vårt första race kl 13:20 och det lovas regn!

Hör av mig imorgon!

/Fredrik Lestrup

Newsletter

Fill in your E-mail address to get the latest news directly to your inbox.

Lestrup Magazine

Click below to download the latest issue of Lestrup Magazine!Go to the magazine
<

Latest pictures