31
Mar
2008

MINI 2008

STCC-föraren Fredrik Lestrup kommer 2008 att återvända till märket och klassen som introducerade honom som racerförare och givit honom de största framgångarna – MINI.

Tillsammans med BMW och MINI:s utvecklingsteam Schubert Motorsport siktar Lestrup på att upprepa svenske Jocke Mangs prestation och vinna MINI Challenge serien i Tyskland.

”Den tyska MINI Challenge serien är det bästa karriäralternativet för mig. Möjligheterna att ta sig vidare är betydligt bättre än om jag skulle stanna kvar i Sverige”, säger Lestrup om klassbytet.

”Att få jobba med Schubert Motorsport som jag fick bra kontakt med när jag blev tvåa i MINI Challenge World Finals 2005, är något som jag ser fram emot. Redan i höstas när jag gjorde första testet föll pusselbitarna på plats, Schubert Motorsport erbjuder det som jag saknade i STCC. Att jag även pratar språket är ett stort plus”, förklarar Lestrup.

Till säsongen 2008 kommer en ny tävlingsbil till MINI Challenge baserad på den senaste modellen. Till säsongens första test på Hockenheim nu på torsdag kommer alla team att få sina nya bilar som nu bara är någon sekund långsammare per varv än en WTCC- eller STCC-bil. MINI Challenge kommer under säsongen att köras som supportserie till bl.a. Formel 1, WTCC och 24 timmars på Nürburgrings klassiska nordslinga.

Tävlingskalender för MINI Challenge 2008:

Datum Plats Evenemang 18-20/4 Hockenheimring GP der Stadt Stuttgart 9-11/5 Oschersleben GT Masters Ä 22-24/5 Nürburgring 24-timmars 6-8/6 Oschersleben Rock the Race 18-20/7 Hockenheimring Formel 1 8-10/8 Nürburgring Historisk GP 29-31/8 Oschersleben WTCC 26-28/9 Salzburgring Final

Länkar:

Fredrik Lestrup – www.lestrup.nu
Schubert Motorsport – www.schubert-motorsport.de
MINI Challenge Deutschland – www.challenge.mini.de

Huvudpartners Fredrik Lestrup Racing 2008:

Infostorm – www.infostorm.se
Allba Invest – www.allbainvest.se
Allba Holding

 

Newsletter

Fill in your E-mail address to get the latest news directly to your inbox.

Lestrup Magazine

Click below to download the latest issue of Lestrup Magazine!Go to the magazine
<

Latest pictures