18
Feb
2008

24h Leipzig

Coolt är det första jag har att säga efter en hel helg i Leipzig på en av de mest speciella hyrkartbanor jag kört på. Upp på broar, ner i tunnlar, ut, in och trångt!

Förra helgen gick det årliga 24h-hyrkartracet på SaxRacing i Leipzig, Tyskland. Detta är ett av de största årliga hyrkarteventen i Tyskland och det är hög prestige i resultaten! Teamen som är med har tagit in de snabbaste förarna de kan hitta och de flesta är aktiva kartingförare!

Jag blev inbjuden som en av förarna i Schubert Motors team, eftersom jag i år skall köra Mini Challenge för teamet. Detta blev en liten Kick-Off inför säsongen, både nya och gamla förare var inbjudna och i vårt team körde 7 st förare. Bl a Richard Göransson som kört flera långlopp för teamet de senaste åren!

Redan på torsdagen begav vi oss ner till Tyskland och så tidigt som 01:30 natten till fredag körde vi vårt första träningspass. Helt galen bana! Något att bita i om vi vill ta efter här hemma i Sverige!

Under fredagen var det träning med de ordinarie kartarna hela dagen och vi avverkade runt 10 heat. Totalt deltog 141 st förare från 18 st team och det var en dryg timmes kö före varje heat!! Notera att banans öppettider var från 09:00-00:00!

Väl dags för race på lördagen fick alla team splitternya kartar och dessa försågs med dekaler med teamens färger. Vi gjorde ett dåligt kval och startade 11 mitt bland alla galningar som vill vinna racet redan i första kurvan! Det blev inte bättre av att jag efter 3 meter fastnade i en kö av stillastående kartar! Men jag lyckades, efter att äntligen ha kommit loss som den 15:e i starten, köra upp oss till femteplats innan jag blev avbytt efter min första stint! Banan var oerhört smal och det var i stort sett omöjligt at köra om! Men jag har aldrig varit med om så medvetna förare, var man långsammare än den som låg bakom, så släppte man förbi. Det flöt på riktigt smidigt! Inga RBC-takter här inte!

Efter 24h av hyrkartande, där jag körde drygt 4,5h av tiden, så slutade vi på 5:e plats! Helt OK då teamet förra året kom 10:a. Fem platser upp detta år och förhoppningsvis 5 till upp nästa år!!

Hörs snart igen!

/Fredrik Lestrup

Newsletter

Fill in your E-mail address to get the latest news directly to your inbox.

Lestrup Magazine

Click below to download the latest issue of Lestrup Magazine!Go to the magazine
<

Latest pictures