29
Oct
2007

STCC final 2007

Det har gått en månad sedan STCC-finalen på Mantorp, men det känns som en evighet.

Jag har mest jobbat sedan dess och kommit ordentligt tillbaka in i vardagen. Faktiskt har jag, tro det eller ej, börjat jobba tre dagar i veckan som gymnasielärare i Matematik, Engelska och Fordon på ett Fordonsgymnasium i Lindvreten, Stockholm. Jag har ingen lärarutbildning utan jobbar på konsultbasis och förhoppningsvis lyssnar eleverna mer än normalt på mig, eftersom mitt racingintresse intresserar dem! Det är riktigt kul och faktiskt väldigt lärorikt för mig, eftersom jag måste fräscha upp minnet i allt jag skall lära ut! Kolla in skolans hemsida www.stfg.se för mer information!

Finalracet på Mantorp blev faktiskt en riktigt bra avslutning på det här året. En 9:e-plats blev det och jag hade faktiskt jämn pace med Flash, Thed Björk och Stippler i regnet! En ganska bra uppkörning från 17:e startruta! Det var blött och kallt hela helgen och det gjorde att banan aldrig riktigt torkade upp! När en bana är kall och halvblöt blir den riktigt hal och det gällde att inte göra några misstag och hålla bilen på banan! Jag låg länge 8:a, men på allra sista varvet blev jag omkörd av fjolårsmästaren och jag hamnade precis utanför poängplats! Synd!

Det har minst sagt varit ett lärorikt år, inte bara körmässigt utan också när det gäller hur jag själv fungerar. Visst är det häftigt att köra en STCC-bil, att tampas med de erfarna chaufförerna, att skriva autografer och vara en del av Sveriges kungaklass inom racingen! Men det ligger mycket bakom för att man ska bli snabb med bilen. Det gäller att allt verkligen fungerar och att man har stöd från alla håll och kanter. Inte minst sagt från teamet, där alla måste vara lika motiverade och framåt som en själv för att det skall gå fort på banan.

Jag är supernöjd med året! Bästa helgen var tveklöst den första på Mantorp, där jag på kvalet tangerade Rudholms banrekord från förra året och i racet körde om både Flash och Kristoffersson. Tyvärr gick en drivaxel sönder och jag fick bryta på poängplats bara några få varv före målgång!

En annan riktigt lärorik helg var den på Falkenberg, där jag var med om den mest spektakulära kraschen i årets racing-Sverige! Det är dyrt att smälla så rejält och det kan verkligen gå illa både för mig som förare och för andra runt banan, men nu så här i efterhand är det rätt häftigt att ha en sådan smäll i erfarenhetsbanken! Men synd var det, eftersom jag låg på en 7:e plats 4 varv före målgång, när det brakade av! Jag hittade t o m kraschen på Youtube! Kolla här:

Att överhuvud taget få köra STCC är få förunnat och det finns några som gjort detta möjligt.

Först och främst Kjell Hemmingsson, Nordic Fine Art som i stort sett betalade alltihop! Det var med Kjell jag skrev mitt förarkontrakt och det var honom jag körde för! Mitt tack går naturligtvis också till Picko Troberg, som var den som föreslog Kjell att jag skulle ingå i teamet.

Min huvudsponsor ELFA med familjen Jensen i spetsen gjorde det möjligt för mig att betala för min plats i teamet och utan deras stöd de senaste tre åren hade jag aldrig varit i den här sitsen överhuvud taget! Tack familjen Jensen!

Tack också till Bengtsson på SKLAB som lackade teamets trailer!

Teamet, Wessman Rally Sport, ni gjorde en fin insats i år och ni har lärt mig mycket! Ni är värda ett grymt stort tack! Ledsen bara att jag förstörde hela er sommarsemester med bilreparationen efter kraschen i Falkenberg!

Jag slutade totalt på en 17:e-plats av 23 deltagande med en poäng i bagaget. Helt OK för en debutsäsong i en S2000-bil tycker jag.

Vad som händer nästa år vet jag inte än. Jag har några öppningar och många drömmar! Min allra högsta dröm just nu är att åka till Australien och köra V8 Supercars, men att komma in i den serien är riktigt tufft, det är säkert många år dit! Det kan t o m bli nog så kämpigt att hitta ett bra upplägg för mig i STCC nästa år och som någon kanske förstått, så har jag därför börjat undersöka om jag som alternativ kan vända skutan mot utlandet!

Nu vill jag bara åka och köra racerbil!

Jag återkommer så fort det händer något nytt!

/Lestrup

Newsletter

Fill in your E-mail address to get the latest news directly to your inbox.

Lestrup Magazine

Click below to download the latest issue of Lestrup Magazine!Go to the magazine
<

Latest pictures