13
Sep
2007

Ring Knutstorp

Tävlingen den 2 september på Knutstorp gick inte riktigt som jag ville.

Det var skönt att komma tillbaka till en bana vi kört på tidigare i år. Då slipper man använda hela Warm Up:en till att köra in sig med bilen på banan. Nu kunde jag i stället börja attackera direkt! Farten fanns där i mig och i bilen, men en Safety Car-period under själva racet + några protester rörde om i placeringarna riktigt ordentligt.

Vi började helgen med ett internt GoKartrace på lördagen med teamet och en av mina sponsorer, SKLAB, som har sin verksamhet i Helsingborg. Företaget är ett reparations- och serviceföretag, som valt att inrikta sig på isolerade skåpbyggnationer till lastbilar och släpvagnar. Vi körde ett GP-race på Väla GoKartbana och efter några hårda fighter med teamkompisen Roger lyckades jag till slut vinna. Trea blev min förstemekaniker Fredrik Kumpas och fyra blev VD:n på SKLAB, ”Bengtsson”.

Tack ”Bengtsson” och SKLAB för en rolig aktivitet och bra kört!

Söndagens STCC-race blev en riktigt omtumlande resa. Jag kvalade in på 17:e plats och kom iväg dåligt i starten. Efter ungefär 15 körda varv körde David Björk av banan och tävlingsledningen tvingades ta ut Safety Car. Jag låg några placeringar bakom min teamkompis vid detta tillfälle och man tog i honom först. När det var dags för mitt depåstopp och jag svängde in i depån, var Safety Car-perioden slut och nästan hela fältet hade kommit åter ut på banan efter sina stopp.

Viket oflyt att jag inte fick tillfälle att göra mitt stopp under Safety Car-perioden som de flesta andra. Då hade jag hamnat mycket längre fram slutresultatet. Jag var lite småirriterad efter stoppet, tog i allt vad jag kunde och jag höll då nästan jämnt tempo med dem i täten. Jag bevisade att farten finns där, men, som jag skrivit här innan, det gäller att göra ett bra kval och starta långt fram i fältet, då hänger jag med!

Nu till helgen kör vi på Sturup för andra gången denna säsong. Mitt mål är att hitta mer fart och se till att lära mig ytterligare så mycket som det går under de två återstående STCC-racen.

Hörs efter helgen!

/Fredrik Lestrup

Newsletter

Fill in your E-mail address to get the latest news directly to your inbox.

Lestrup Magazine

Click below to download the latest issue of Lestrup Magazine!Go to the magazine
<

Latest pictures